...

Blauwe Regen of Wisteria

1 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

Blauwe Regen of Wisteria

Alles over de Blauwe Regen of Wisteria

De Blauwe Regen is een bloem afkomstig uit Azië, Noord-Amerika en Europa. Het is ook bekend als de Japanse Blauwe Regen of de Chinese Blauwe Regen. De plant is een krachtige klimmer die tot 20 meter hoog kan worden en veel toepassingen heeft in huis en tuin. De bloemen van deze plant zijn blauw van kleur en ze zijn klein met een gedraaide vorm. Dit type bloem bloeit in het voorjaar, maar kan ook in de herfst bloeien. De bloemen groeien op lange stelen waar bladeren langs groeien.

Verzorging en snoeien van de Blauwe Regen

De Blauwe Regen staat graag op een zonnige plek in licht vochtige grond en volle zon (minimaal 6 uur zonlicht per dag). Ent de blauweregen op de onderstam. Bij het planten is het het beste om de entplaats boven de grond te houden, zodat het overtollige gemakkelijk kan worden verwijderd. Deze planten kunnen behoorlijk oud worden, maar ze tolereren niet dat ze worden teruggesnoeid tot oud hout. Daarom moet vanaf het begin een goed vertakkingssysteem worden ontwikkeld.

Een Blauwe Regen snoeien is niet ingewikkeld, dit is net als bij druiven. Om weelderige bloemen te krijgen is het aan te raden deze plant bij voorkeur twee keer per jaar te snoeien.

Wanneer bloeit blauweregen?

De grote paarsblauwe bloemtrossen verschijnen in april en mei voordat er bladgroei is. Een tweede bloei vindt plaats in september.

Je Blauwe Regen bloeit niet?

Blauwe Regen of WisteriaDe Blauwe Regen (Wisteria) staat erom bekend dat hij groeit en bloeit dat het een lieve lust is. Soms kom je blauwe regens tegen die de uitzondering op de regel lijken te zijn, en maar niet willen niet bloeien. Waar kan dat aan liggen?

1) Planten die zijn opgekweekt uit zaadjes zullen pas bloeien als ze volwassen zijn. Dat kan tot 20 jaar duren. Koop altijd een geënte blauwe regen met een cultivar naam, dan weet je wat voor bloemen je kunt verwachten. Het is niet noodzakelijk dat de plant bloeit, maar wel leuk natuurlijk. Zolang je er maar zeker van kunt zijn dat het een geënte plant is (vaak is dit ook te zien door een verdikking in de stam niet al te ver boven de aarde).

2) Blauwe regens nemen soms een jaar of twee de tijd na het planten voordat ze gaan bloeien. In die tijd bouwt de plant een sterk wortelgestel op waarmee hij voldoende water en voedingsstoffen kan opnemen. Geef een jonge plant dus een paar jaar de tijd.

3) Verkeerd of erg hevig snoeien. Door (te) vroeg in de zomer te snoeien kan de vorming van bloemknoppen verstoort worden. Bekijk onze tips voor het snoeien van blauwe regen. Door heel rigoureus te snoeien zal de reactie van de blauwe regen zijn om vooral blad en twijgen aan te maken, de bloei kan dan één of twee jaar veel minder zijn of helemaal afwezig.

4) In de nazomer vormt Wisteria zijn bloemknoppen voor het volgende jaar. Als het in deze periode erg droog is, of de plant ergens anders last van heeft kan het zijn dat er minder bloemknoppen gevormd worden of deze afvallen. Het volgende jaar zal de bloei dan minimaal zijn. Ook strenge vorst in het late voorjaar kan ervoor zorgen dat bloemknoppen afvallen en er weinig bloemen te zien zijn.

5) Teveel schaduw. Een blauwe regen bloeit het best als de plant in de zon staat, op schaduwrijke plekken krijg je weinig of geen bloemen.

6) Gebrek aan kalium op arme (zand)grond. Vaak zijn bij een kaligebrek ook gelige of bruine randjes zichtbaar aan de buitenkant van het blad. Het geven van gewone meststoffen lost dit probleem niet op omdat de verhouding tussen stikstof en kalium daarmee niet verbeterd wordt. Speciale kalimeststoffen zoals patentkali, of simpelweg (compost van) bananenschillen of een kleine hoeveelheid houtas kunnen helpen het kaligebrek op te lossen.

Blauwe Regen giftig

De Blauwe Regen is giftig voor mens en dier omdat het cyanogene glycosiden bevat die het dodelijk kunnen maken wanneer het wordt geconsumeerd in schadelijke hoeveelheden. Het wordt gebruikt als natuurlijk insecticide tegen ongedierte. De bladeren worden verzameld in verschillende groeistadia, afhankelijk van hun toxinegehalte.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.